Tak mě znají mí čtenáři

sloh

 

Téma práce: Tak mě znají mí čtenáři

Slohový útvar: Charakteristika

Přidal(a): AZ

 

Jmenuji se Santiago a lidé mě znají jako hlavní postavu z románu Ernesta Hemingwaye Stařec a moře. Jsem prostý, nevzdělaný muž, který má léta síly a mladistvé energie už dávno za sebou. Pracuji jako rybář, a teď tomu bylo čtyřiaosmdesát dní, co jsem nechytil jedinou rybu. Moje silná a štíhlá postava, hluboko posazené oči a zvětralá tvář ukazuje známky života stráveného na moři. 

Žiji sám v malé chatrči v rybářské vesničce na pobřeží Kuby a moje obydlí je zařízeno pouze nejnutnějšími nezbytnostmi. Po své ženě mi zůstal na stěně viset barvotisk Nejsvětějšího Srdce Ježíšova a obrázek Panny Marie Cobreské, patronky Kuby. Visívala zde i její fotografie, avšak tu jsem sundal, jelikož jsem se při pohledu na ni cítil „příliš osamělý“.

Ačkoli někteří ostatní rybáři litují mého stáří a nedostatku štěstí a někdy si ze mě dokonce dělají legraci, nikdy nejsem naštvaný. Místní komunita tvrdě pracujících mužů mě za své znalosti a zkušenosti vysoce respektuje, jelikož vědí, že smůla je něco, co se může stát každému.

Navzdory svému věku a dlouhé sérii smůly se odvážně pouštím do zdánlivě nemožné mise chytit obřího marlina. Cítím hluboké spojení s mořem, rozumím tvorům, kteří žijí v jeho hlubinách, a tyto znalosti vhodně využívám. K ulovení ryby jdu až na hranici svých možností, nebojím se nebezpečí, které číhá v hlubinách moře a jsem ochoten riskovat, abych ve svém poslání uspěl. Po celou dobu své cesty se o ulovenou rybu starám a dokonce si s ní povídám. Projevuji empatii a úctu k mořským tvorům a jsem odhodlán dostat marlina bezpečně domů.

To jsou vlastnosti, které čtenáři na mně znají a milují. Jsem muž velké odvahy, moudrosti, inteligence a soucitu. Jsem hrdina, který bude bojovat proti všem překážkám, aby dosáhl svých cílů. Jsem odhodlaný, odolný a vždy ochotný jít na hranici svých možností. Jsem pro čtenáře inspirací a připomínkou síly lidského ducha.

 

Hodnocení: 1 = výborně

error: Stahujte 15 000 materiálů v rámci našeho členství nebo v online kurzech.