Pizza šneci – popis pracovního postupu

Proč nejde kopírovat? 💾 Stáhnout materiálVIP členstvíNahlásit chybu/nízkou kvalitu

sloh

 

Jméno práce: Pizza šneci

Slohový útvar: Popis pracovního postupu

Přidal(a): Jana

 

 

Recept na šneky z listového těsta

Suroviny:

  • 1 listové těsto
  • 5 – 6 lžic kečupu
  • 150g plátkového sýra
  • 100g šunky
  • oregano
  • 1 vejce

Dnes vám tu budu popisovat recept na mini šneky z listového těsta s chutí podobné pizze. Příprava zabere jen pár minut a recept není nijak náročný. Vhodné jako občerstvení pro návštěvy, i jen jako rychlá teplá svačinka, ale samozřejmě je můžeme nechat vychladnout a podávat i za studena.

Jako první si předehřejeme troubu na 180℃, uděláme to hned na začátku, abychom pak nemuseli čekat na její pořádné rozehřátí. Listové těsto necháme v pokojové teplotě povolit cca půl hodiny, aby se dobře válelo. Poté rozválíme listové těsto na cca 0,5 cm silný plátek obdélníkového tvaru. Těsto pokapeme kečupem a rozetřeme po celé ploše plátku, až na kraje, ty necháme suché, aby kečup nevytekl při rolování těsta. Dále posypeme oreganem každý podle chuti. Poté pokládáme na těsto plátky šunky a sýru.

Naplněné těsto srolujeme do rolády, při rolování mírně utahujeme, aby nedošlo k uvolnění a vytečení náplně. Roládu krájíme na asi 1 cm silné plátky, které pokládáme na plech. Plech si vyložíme pečícím papírem. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předem předehřáté trouby a pečeme do zlatova, což trvá asi 20 minut. Z jednoho těsta máme cca 25 – 30 šneků.

Recept si můžete obměnit dle vaší chuti. Někdo si například nastrouhá sýr ještě navrch listového šneka, nebo naklade dovnitř těsta cibulku. Jako vydatnější svačinku můžeme podávat se salátovou oblohou.

 

Hodnocení: 1 = výborně