Jméno práce: Dolískova zázračná kuchařka
Slohový útvar: Popis (recept)
Přidal(a): snowNN
Dolískova zázračná kuchařka.
V této kapitole si popíšeme, jak připravit snídani, která je vhodná i pro tynejnáročnější mlsné jazýčky! Dnes si uvaříme tzv. anglickou snídani, která naladí Váš den na tu správnou vlnu.
Suroviny, které budeme potřebovat pro přípravu porce pro 2 osoby:
- 6 vajíček
- světlé pečivo
- slaninu
- špetku soli
- trochu pepře
- 3 polévkové lžíce oleje
- 2 rajčata
Nejlépe je začít „volskými oky“. Nachystáme si pánev, na kterou nalejeme 3 polévkové lžíce oleje. Počkáme, až bude olej dostatečně rozpálen a vejce rozklepneme přímo na pánev. Při tomto kroku dbejte na to, aby se nám do snídaně nedostala žádná skořápka. Hlídáme, aby se nám jednotlivá vajíčka k sobě nepřilepila, osolíme, opepříme a počkáme, až bílek bude dostatečně tuhý, abychom jej mohli přemístit na talíř. Dále si nakrájíme na jemné plátky anglickou slaninu, tu po jednotlivých plátcích „sázíme“ na pánev. Slanina je hotova, až se začne mírně smrskávat a dostane tmavě hnědou barvu. Dále si omyjeme přichystané rajčátka. Pokud nemáte zrovna tuto zeleninu, můžete použít také papriku, nebo jakoukoliv jinou. Nakrájíme je na menší měsíčky a poskládáme, těsně vedle volského oka.
A co by to bylo za snídani bez kvalitního ranního nápoje? Někdo volí čaj, my ale pro tuto příležitost zvolíme čerstvou namletou kávu. Zrníčka nasypeme do mlýnku, který zapneme a protřepáváme jej, jako bychom míchali koktejl. Již namletou kávu vysypeme do hrnečku, přidáme cukr a zalejeme horkou vodou.
Snídaně je hotova a připravena k servírování. Dobrou chuť!
Hodnocení: 1 = výborně