Téma práce: Prague Food Festival
Slohový útvar: Zpráva
Přidal(a): Marie
Všichni milovníci jídla si přišli na své
V pátek 16. 3. se do areálu výstaviště v Pražských Letňanech sjeli zástupci mnoha zemí světa, aby během tří dnů představili a obohatili návštěvníky o nové chutě, vůně a kulturu na každoroční Prague Food Festival.
Lístky jste si mohli zakoupit v předprodeji se slevou 100 Kč nebo přímo na místě konání za plnou cenu lístku 550 Kč. Po vstupu do areálu voněl ve vzduchu nespočet lákavých a velice zajímavých vůní. Člověk nevěděl kam jít dříve. Bylo zde vše od japonských tradičních jídel přes mexickou kuchyni až po výborné francouzské pečivo.
První den bylo zahájení celého festivalu v dopoledních hodinách, po kterém se každý mohl zúčastnit hlasování v soutěži o nejlepší koláč, hozením hlasovacího lístku do krabičky svého favorita. V soutěži byl například norský borůvkový koláč nebo německý tvarohový koláč.
Druhý den festivalu byla jako jeden z bodu programu výroba pralinek z pravé belgické čokolády. Účastníci viděli, jak příprava této pochutiny vypadá, co obnáší a jaká je s ní práce. Následně byla připravena i malá ochutnávka, při které si přišli na své i ti největší odpůrci čokolády.
Poslední den konání této akce se rozhodli organizátoři něčím ozvláštnit. Pozvali vyhlášeného kuchaře z Itálie, který uvařil tři pokrmy klasické italské kuchyně. Návštěvníci byli v úžasu a odměnili kuchaře bouřlivým potleskem. Poté jste si mohli zakoupit jeho knihu receptů s vlastnoručním podpisem.
Po setmění bylo slavnostní ukončení. Proběhlo vyhlášení různých malých soutěží, které na festivale probíhaly a zakončili to velkým, barevným ohňostrojem.
Všichni zúčastnění si užili návštěvu naplno a nemohou se dočkat na další ročník tohoto skvělého festivalu.
Hodnocení: 2 = chvalitebně