Prague Food Festival – reportáž

Proč nejde kopírovat? 💾 Stáhnout materiálVIP členstvíNahlásit chybu/nízkou kvalitu

rozbor

 

Téma: Prague Food Festival

Slohový útvar: Reportáž

Přidal(a): Martin Štefka

 

 

Prague Food Festival

Pro ty z Vás, kteří o Prague Food Festivalu ještě neslyšeli, jedná se o akci zaměřenou, jak už název vypovídá, na gastronomii. Z vlastní zkušenosti ji doporučuji nejen lidem, kteří se v oboru pohybují, ale i všem zvědavým milovníkům jídla, kteří by rádi okusili lahůdky z celého světa.

Prague Food Festival letos probíhá termínech od pátku 16. března do neděle 18. března. Vstupné v předprodeji stálo 250kč, nyní je možné zakoupit vstupenku za 350kč.

Již první pohled na pražské Letňany vyvolává nevídaný zájem. Program festivalu láká například na ochutnávku vín se someliérem, či piv z lokálních pivovarů. Mě si například získal workshop přípravy steaků, který vypadá opravdu lákavě. Zde jsem se dal do řeči s mladým kuchařem Robinem, který mi nadšeně poskytl krátký rozhovor: „Příprava pokrmů pod dohledem profesionálů a následné ochutnávání bylo přesně to, co jsem potřeboval. Načerpal jsem spoustu inspirace. Návštěvu bych doporučil opravdu každému kuchaři.“

A pro ty z vás, kteří jste na spíše sladké, si festival přichystal například stanoviště s výrobu pralinek z pravé Belgické čokolády. Zde mi postarší paní sdělila: „Jsme zde každoroční hosté a člověk se tu zkrátka nenudí.“ A dále dodala: „Na své si přišla i má vnučka, která si oblíbila zdobení dortíků.“

Jsem teprve v polovině celého festivalu a už teď si troufám ohodnotit jej velmi kladně. Kdo nevěří, může se sám přesvědčit ještě letos. Na neděli je mimo jiné připravena soutěž v otvírání ústřic s šéfkuchařem Ondřejem Molinou. Dále si pro nás Jaroslav Duška připravil povídání o Čtyřech dohodách. Nevím jak vy, ale já si to ujít nenechám.

 

Hodnocení: neuvedeno