Špagety carbonara – popis pracovního postupu

Proč nejde kopírovat? 💾 Stáhnout materiálVIP členstvíNahlásit chybu/nízkou kvalitu

sloh

 

Jméno práce: Špagety carbonara

Slohový útvar: Popis pracovního postupu

Přidal(a): Elina

 

 

Špagety carbonara

Dříve než se pustíme do přípravy pokrmu, je třeba si nachystat všechny potřebné ingredience. Pro čtyři osoby budeme potřebovat 350 g špaget, 100 g najemno nakrájené pancetty, popřípadě libové slaniny, 50 g strouhaného tvrdého ovčího sýra pecorino, stejné množství strouhaného parmazánu, 3 vejce, 2 oloupané stroužky česneku a sůl a pepř na dochucení.

Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, jakmile se na hladině objeví velké bubliny, vložíme do vody špagety. Můžeme je vařit dle návodu na obalu nebo vlastních preferencí. Zatímco se těstoviny vaří, rozpustíme na pánvi lžíci másla, přidáme slaninu a česnek rozmáčknutý plochou stranou čepele nože a vše na středním ohni smažíme dozlatova.

Jakmile těstoviny dosáhnou požadované konzistence, pomocí kleští je přidáme na pánev, poté vše na velmi mírném ohni zamícháme. Po chvíli pánev odstavíme, přilijeme do ní rozšlehaná vajíčka smíchaná s oběma typy sýrů a kleštěmi špagety naposledy promícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit přidáním několika lžic vody, ve které jsme vařili těstoviny. Dle potřeby pokrm osolíme a opepříme.

Pomocí dlouhé vidličky rozdělíme porce na talíře a každý díl posypeme trochou parmazánu. Špagety carbonara je nejlepší vychutnat si ihned po přípravě, velmi rychle totiž ztrácejí svou specifickou krémovou konzistenci.

 

Hodnocení: 1 = výborně